home
Kiko House
The houses in the Vilarinha neighborhood were built in the 60 years, inserted in an orthogonal grid between two Avenues, in a quiet and privileged location.

These works, promoted by the state, with major financial constraints, are characterized by their limited dimension.

The rehabilitation of the house is characterized by maintaining the volume and fa├žades, in order to maintain his original integration in the neighborhood and to preserve its character.

The solution lays in remake the interior in a more practical and functional space. The ground floor becomes in a ample and single area where privileges the natural light. The articulation of the spaces through the removal of interior walls, and the opening of a new vain in the posterior elevation make the interior, which opens to a patio at the back which was transformed into a garden. On the upper floor, two bedrooms with their bathrooms complete the project.